Hur fungerar SEO?

Hur fungerar SEO” är en fråga många ställer sig. Här listar vi några av alla saker man behöver göra för att lyckas med sin SEO (sökmotoroptimering). Vi hoppas ni ska lära er mer om hur SEO fungerar. 

Vill ni ha hjälp med SEO är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Hur fungerar SEO On-Page?

Så fungerar On-Page SEO.

Hur fungerar SEO? Här kan ni läsa hur SEO Fungerar.

On-Page SEO optimering inkluderar allt arbete inom sökordsoptimering som genomförs på er hemsida. Det kan exempelvis vara att man förbättrar strukturen på hemsidan genom att berätta för Google vad som respektive sida handlar om via särskilda titeltaggar. 

Dessutom så innefattar även On-Page optimeringen att vi arbetar med bilderna på er hemsida för att sökmotorer ska förstå vad sidan handlar om.

Andra viktiga On-Page SEO optimeringar är att se över den interna länkstrukturen för att säkerställa att den är optimal.

On-Page SEO förbättrar inte enbart hur sökmotorer indexerar er hemsida men det hjälper även användare att förstå uppbyggnaden av er hemsida för att göra den så användarvänlig som möjligt. 

Självklart för vi en öppen dialog med er om hur vi tycker att optimeringen bör göras.  För oss på SEO Göteborg är det oerhört viktigt att ni förstår hur och varför vi gör en On-Page SEO optimering.

Hur fungerar SEO Off-Page?

Så fungerar Off-Page SEO och Backlinks

All SEO Optimering som görs utanför din direkta hemsida innefattas utav Off-Page SEO.  Det handlar till stor del om länkar från andra hemsidor in till er hemsida (Backlinks).

Backlinks har en viktig roll när det kommer till sökmotoroptimering. Enkelt förklarat så visar det trovärdighet till Google när andra hemsidor länkar in till er hemsida. På så sätt visar det en form av auktoritet inom detta ämnet då andra hemsidor går i god för dig. Detta i sig hjälper er hemsida att synas högre på Google. 

Tillsammans med er kan vi ta fram en strategi på hur vi kan arbeta för att få in fler länkar från externa hemsidor vilket i sin tur kommer hjälpa SEO-arbetet. 

Länkarna in till din hemsida bör vara relevanta, d.v.s. från en hemsida inom er bransch.  Dessa länkarna kommer inte in automatiskt utan måste proaktivt prata med informationssidor, bloggar, nyhetsmagasin etc. för att arbeta in fler länkar till er hemsida. 

SEO Texter

Vad är en bra text för SEO?

En bra text för SEO ska vara intressant, med bra flyt och ha en genomgående röd tråd som gör att dina potentiella kunder vill läsa mer om ämnet. Därför är det väldigt viktigt att skriva texter som engagerar era besökare.

Utgångspunkten när ni skriver texter för er hemsida bör alltid vara för läsaren (d.v.s. verkliga människor).  Sökmotorer, såsom Google, gillar texter som är skrivna för att fånga användares intresse.  Detta då en av flera SEO-faktorer är hur länge användaren stannar på er sida. Ju längre de stannar tolkar Google som att er sida är relevant och har bra information för läsaren. 

En oerhört viktig del i SEO-optimeringen är att era texter ska vara unika.  Det betyder att ni inte kan gå in på en konkurrents hemsida och kopiera deras text rakt av. Om ni gör detta så kommer sökmotorerna till slut att straffa er och ni tappar ranking. Så vi rekommenderar alltid att ni lägger stort krut i ert copywriting för att få till engagerande och unika texter till er hemsida.

Hur fungerar Lokal SEO?

Så fungerar Lokal sökmotoroptimering

När användare behöver få tag på ett företag som erbjuder tjänster börjar nästan alla kundresor på Google. Lokal sökmotoroptimering innebär att vi på SEO Göteborg, tillsammans med er, arbetar för att öka er synlighet för den tjänst samt region som ni är aktiva inom.

Exempelvis om någon behöver en snickare i Huddinge så söker de flesta efter ”Snickare i Huddinge” och inte enbart ”Snickare”.  Med hjälp av lokal sökmotoroptimering och nischade landningssidor så hjälper vi våra kunder att ranka högre på Google när kunder söker efter tjänster de erbjuder i deras region.

Lokal SEO är relativt lik vanlig SEO förutom att här arbetar vi för att få in den lokala regionen i optimeringen också. Här är det viktigt att man på ett klart och tydligt sätt berättar för sökmotorerna var man befinner sig samt vart man utför sina tjänster.

Hur fungerar SEO för din E-handel?

Lär dig hur SEO för din E-handel fungerar.

Sökmotoroptimering för er E-handel är minst lika viktig som för er vanliga hemsida. Det handlar om att driva trafik till er hemsida när användare söker efter söktermer relaterade till de produkter ni säljer i er E-handel. 

Här gäller det att arbeta med bra titlar, produktbeskrivningar samt meta-beskrivningar och alt-taggar för era produktbilder.  På så sätt får Google bättre information om vad det är ni säljer och kan visa era produkter på relevanta sökningar. 

SEO för E-handel är inte bara bra för att driva organisk trafik utan är även väldigt bra när ni marknadsför era produkter i Google Ads med Google Shopping. Desto bättre och mer strukturerad information ni kan ge till Google, desto mer får ni ut av er sökmotoroptimering.

Sökordsanalys

Vad innefattar en sökordsanalys?

På SEO Göteborg genomför vi alltid en sökordsanalys innan vi påbörjar ett samarbete med en kund inom SEO. Detta för att säkerställa att det finns sökvolym på de sökorden som ni önskar optimera mot samt att se hur konkurrensen ser ut i dagsläget. 

Exempelvis så är det av största vikt att vi kollar konkurrens och sökvolym på ett särskilt sökord innan vi hjälper er att bygga en nischad landningssida

Sökmotoroptimering handlar nämligen inte enbart om att ranka högt på Google, utan istället att ranka högt på sökord som är lönsamma för ert företag. 

Vi på SEO Göteborg använder oss utav utvalda digitala verktyg för att undersöka marknaden och se hur konkurrensen ser ut för de utvalda sökorden. 

Resultatet av sökordsanalysen sammanställer vi i en tydlig rapport till er som vi tillsammans går igenom innan vi påbörjar själva SEO-optimeringen. 

Kom igång med SEO

Hur kommer jag igång med SEO?

När ni nu läst om olika delar inom SEO är det dags att påbörja arbetet. För att komma igång med SEO så rekommenderar vi att ni hör av er till oss för att boka in ett kostnadsfritt möte där vi tillsammans går igenom mål och förväntningar. 

Det är viktigt att komma ihåg att SEO tar lång tid och är ett löpande arbete. Därför sätter vi tydliga målsättningar så att ni som kund vet vad ni kan förvänta er. 

I och med att det tar lång tid att uppnå bra resultat organiskt på Google så hjälper vi alla våra kunder att driva trafik på de utvalda sökorden genom Google Ads och sökordsmarknadsföring tills vi uppnått våra resultat.

Är ni redo att komma igång med sökmotoroptimering? Kontakta oss idag så kör vi igång!