Landningssida SEO

SEO Göteborg bygger konverteringsoptimerade landningssidor som rankar högt på Google och andra sökmotorer för utvalda sökord som är viktiga för er verksamhet. 

Vad är en landningssida?

En landingssida är en sida där man hamnar efter att man klickat på en länk eller en CTA (call-to-action). Landningssidan är oftast utformad på ett enkelt sätt med målsättningen att besökaren ska lämna sin epost eller fylla i ett formulär.

Utgångspunkten för en landningssida är alltid en unik sökfras, som vi tillsammans med er väljer ut med stor noggrannhet för att generera maximalt värde för er verksamhet.

Generera fler leads.

Att driva trafik och användare till en hemsida med hjälp av sökmotoroptimering är bara det första steget i processen.  Det är minst lika viktigt att era besökare förvandlas till leads och sedermera kunder som köper era tjänster eller produkter. 

SEO Göteborg har utvecklat landningssidor med en målsättning att konvertera besökare. Det enda vi tillsammans behöver göra är att välja vilket sökord ni vill ha en landningssida för – sen sköter vi resten åt er.

Anpassad efter sökorden.

Vi bygger landningssidan helt och hållet kring det utvalda sökordet.  Sökordet finns med som titel på sidan, finns med i er URL (adressen på hemsidan), samt i texterna och bilderna på i sidan.

För att ge ett exempel på ett sådant sökord så kan vi kolla ”Energideklaration BRF”. Här är det nischade sökningar som genererar flera leads åt en av våra kunder som arbetar med just energideklarationer för bostadsrättsföreningar.

SEO-anpassade texter

Texterna på landningssidan skrivs helt och hållet anpassat efter sökordet som ni vill synas på. De är unika för ert företag och är både informativa samt säljande. På en landningssida från SEO Göteborg beskrivs även i detalj hur er verksamhet arbetar, vilka tjänster ni erbjuder samt hur kunden kommer igång. 

Utöver SEO-anpassade texter finns även kontaktinformation till er såsom, telefonnummer, email samt ett kontaktformulär/offertformulär.

Snygg & professionell design

När vi på SEO Göteborg tagit fram våra landningssidor så har vi sett till att den har snygg och modern design.  Utöver det har vi även säkerställt att den ska vara anpassad för mobila enheter då det är där majoriteten av alla kundresor börjar. 

Med en landningssida från SEO Göteborg så får du därmed en komplett sida där varma kunder kan komma i kontakt med er verksamhet på ett oerhört snabbt och smidigt sätt.

Tydligt budskap till användaren

Det bästa med en landningssida när vi pratar om konvertering är att den ger ett extremt tydligt och tryggt budskap till användaren. 

Tänk er själva om ni söker efter exempelvis ”Energideklaration BRF” och kommer till en hemsida som endast handlar om energideklarationer för BRF:er.  Kunden känner sig direkt välkommen och inser att detta företaget är specialiserade inom en väldigt nischad bransch – precis den de sökt efter.

Rakt på sak - som det ska vara

Då våra landningssidor är unika och nischade mot utvalda sökord så är sidan rakt på sak. Kunden söker efter en tjänst som är exakt det ni erbjuder – det blir inte bättre än så.

Många generella hemsidor är överfyllda med information om en rad olika tjänster. Detta kan få potentiella kunder att börja tveka. 

På våra landningssidor handlar hela sidan om en enda tjänst. På så sätt ger ni ett intryck om att ni är experter inom ett specifikt område och det är större chans att en användare kontaktar er.

Våra landningssidor fungerar

Ni kanske undrar hur vi vet att våra landningssidor fungerar?

På SEO Göteborg mäter vi resultatet (antal konverteringar) som landningssidan genererar. Genom transparenta rapporter kan vi visa er att en landningssida är väl värd att investera i. 

Att få landningssidan att ranka högt på Google kan ta lång tid då SEO är en löpande och långsiktig investering.  Därför garanterar vi att vi hjälper er med annonsering på de utvalda sökorden under tiden som sidan bygger upp sin ranking på Google. 

Fantastiskt komplement

Har ni redan en bra fungerande hemsida på Google? En nischad landningssida är fortfarande aktuellt för er verksamhet. 

Det kan finnas särskilda tjänster som ni erbjuder där ni inte rankar speciellt högt på Google.  Det är precis där vi på SEO Göteborg kommer in.  

Tillsammans med er väljer vi ut de tjänster som ni behöver ranka högre på och bygger nischade landningssidor kring dessa sökord för att ni inte ska gå miste om eventuella kunder.